ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Τουλάχιστον 161 νεκροί και 2.839 συλλήψεις

Πραξικόπημα Τουρκία: Τουλάχιστον 161 νεκροί και 2.839 συλλήψεις

Τουλάχιστον 161 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες - Περισσότερες από 2.839 συλλήψεις

Συγκρούσεις, πρωτοφανείς σκηνές βίας, τανκς στους δρόμους και μια ολόκληρη χώρα σε συναγερμό... αυτή είναι η εικόνα σήμερα στη γείτονα χώρα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του τουρκικού στρατού που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (15/07).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας, στέλνοντας τα ξημερώματα ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους πραξικοπηματίες, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

toyrkia18

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την ταραχώδη νύχτα της Τουρκίας, αυξάνεται ραγδαία. Τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για 161 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί άμαχοι, και για 1.154 τραυματίες.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σε όλη τη χώρα περισσότερα από 2.839 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στρατιωτικοί, σε σχέση με την απόπειρα αυτή, υπογράμμισε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Παράλληλα πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολή του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Τις σύλληψεις ανακοίνωσε επίσης σήμερα στο CNN Turk o υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Όπως έγινε γνωστό υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Διαβάστε επίσης: Live Blog: Πραξικόπημα τεσσάρων ωρών στην Τουρκία - Ο λαός νίκησε τα τανκς

Σχετικές ειδήσεις