ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Έκλεισε η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Στη βάσηαυτή διεξάγονται αεροπορικοί βομβαρδισμοί του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, από την οποία ξεκινούν τις επιδρομές τους κατά του Ισλαμικού Κράτους μαχητικά της συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, σφραγίστηκε και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, μεταδίδει το RT.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να αποκατασταθεί ο έλεγχος της κατάστασης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις μετακινήσεις προς και από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ», ανέφερε το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Άδανα στην ιστοσελίδα του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την αποτυχία μιας απόπειρας πραξικοπήματος από στασιαστές στρατιωτικούς, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 265 ανθρώπων. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο «νέο ξέσπασμα» βίας έπειτα από μία νύχτα όπου επικρατούσε πολύ μεγάλη σύγχυση στην Τουρκία.

Το κλείσιμο της βάσης μοιάζει να απαντά σε μια ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση της από τους στασιαστές που επιχείρησαν το πραξικόπημα.

Εκτός από τις αποστολές του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, η τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται και από το ΝΑΤΟ. Τουρκικά, αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά μαχητικά έχουν αναπτυχθεί στη βάση καθώς και σαουδαραβικά F-16.

Σχετικές ειδήσεις