ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Η selfie του χαμογελαστού μακελάρη με τα θύματά του και τα τελευταία sms που έστειλε

Επίθεση Γαλλία: Η selfie του χαμογελαστού μακελάρη με τα θύματά του και τα τελευταία sms που έστειλε

Μια φωτογραφία του λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική επίθεση στη Νίκαια, είχε στείλει ο μακελάρης στον αδελφό του, σύμφωνα με το Reuters.

«Την τελευταία του μέρα, μου είπε ότι ήταν στη Νίκαια μαζί με τους Ευρωπαίους φίλους του για να γιορτάσει την εθνική επέτειο», είπε ο αδελφός του μακελάρη και πρόσθεσε: «έδειχνε πολύ ευτυχισμένος και ευχαριστημένος, γελούσε πολύ».

Όπως αναφέρεται πάντως στο τηλεγράφημα, το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πλήρως εάν όντως υπάρχει αυτή η φωτογραφία αφού ο αδελφός του μακελάρη, Jabeur, αρνήθηκε να τη δώσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o τζιχαντιστής που χτύπησε τη Ημέρα τη Βαστίλης έστειλε μία σειρά γραπτών μηνυμάτων, λίγα μόλις λεπτά προτού αρχίσει τη «διαδρομή του θανάτου» στη Νίκαια, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 84 άτομα.

Σε ένα από αυτά, ο τζιχαντιστής δολοφόνος έγραφε: «Φέρε περισσότερα όπλα. Σε 5' στον C.». Νωρίτερα, δε, ο Μπουλέλ είχε στείλει το εξής μήνυμα: «Όλα εντάξει. Έχω τον εξοπλισμό».

Το BMF TV, που αποκάλυψε τις πληροφορίες για τα μηνύματα, επισημαίνει ότι οι αρχές δεν έχουν ακόμα προσδιορίσει το ακριβές νόημά τους, αλλά και ότι αγνοούν ποιος κρύβεται πίσω από το αρχικό γράμμα C. Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, ο δράστης ζητούσε από τους συνεργούς του περισσότερα όπλα για να καταφέρει να σκοτώσει περισσότερα άτομα στην επίθεσή του…

Και τα δύο sms εστάλησαν λίγο πριν ο Γαλλοτυνήσιος ξεκινήσει την πορεία θανάτου που έσπειρε το θάνατο στη Νίκαια και ήταν αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο φορτηγό του, μαζί με την άδεια οδήγησης του δράστη και την κάρτα ανάληψης μετρητών του. Ένα από αυτά εστάλη μάλιστα στις 22.27 (τοπική ώρα) το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε έναν άνδρα ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν το μακελειό

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


Σχετικές ειδήσεις