ΚΟΣΜΟΣ

Λάθος συναγερμός στην Τουρκία: Ψευδής η πληροφορία για εκκένωση του Κοινοβουλίου; (video+pics)

Λάθος συναγερμός στην Τουρκία: Ψευδής η πληροφορία για εκκένωση του Κοινοβουλίου; (video+pics)

Ψευδείς φήμες για εκκένωση του κτιρίου της Βουλής διαδόθηκαν, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.

Σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένουν οι δυνάμεις της τάξης στην Τουρκία, καθώς, παρά το αποτυχημένο πραξικόπημα, φαίνεται πως δεν έχουν εξουδετερωθεί όλοι οι θύλακες των στασιαστών.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ ο διχασμός των πολιτών είναι εμφανής. Στις μεγάλες πόλεις, δε, κυριαρχεί ο φόβος με τις Αρχές να είναι σε συνεχή επιφυλακή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σήμανε νέος συναγερμός αφού έγινε γνωστό, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της Τουρκίας έπειτα από απειλή για επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα που μεταδόθηκαν, η εκκένωση της Βουλής στην Άγκυρα ήταν άμεση, με τις πρώτες εικόνες από το σημείο να δείχνουν ένα έρημο τοπίο, εξωτερικά, και έναν γερανό να μπλοκάρει την πρόσβαση στη Βουλή (κεντρεική φώτο). Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι πόρτες του κτιρίου είχαν κλείσει.

«Ενημερωθήκαμε για μια επίθεση... Το κτίριο εκκενώθηκε», έγραψε στο Twitter ένα μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της «απειλής», η οποία ήταν άγνωστη.

Λίγο αργότερα, όμως, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως η τουρκική αστυνομία απέρριψε τα περί εκκένωσης του Κοινοβουλίου, ενώ ανακοίνωσε ότι ερευνά πώς διαδόθηκε η είδηση σε κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς την «απολύτως εσφαλμένη».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ​από την Παρασκευή (15/07) το βράδυ βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σχετικές ειδήσεις