ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο μακελάρης της Λουιζιάνα έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς

ΗΠΑ: Ο μακελάρης της Λουιζιάνα έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς

«Τους προσέλκυσε στο σημείο όπου είχε προσχεδιάσει την επίθεση, αναζητώντας ειδικά αστυνομικούς, η λεία του ήταν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ή οποιοσδήποτε αστυνομικός στην περιοχή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο βετεράνος που σκότωσε τρεις αστυνομικούς την Κυριακή (17/07) στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας ήθελε να σκοτώσει στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ακριβώς κι ο δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, που είχε σκοπό να εκδικηθεί τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για τη βία που ασκούν εναντίον Αφροαμερικανών.

«Έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας της Λουιζιάνας, Μάικλ Ντ. Έντμονσον.

Ο Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ άνοιξε πυρ όταν τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με την παρουσία ενός ένοπλου που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη.

Με τα κίνητρά του να παραμένουν αδιευκρίνιστα, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις, προτού τον σκοτώσουν, ανήμερα των 29ων γενεθλίων του.

Αφροαμερικανός ακτιβιστής, που παρακολουθούσε στενά και κατέγραφε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, το προφίλ του ενόπλου στο Μπατόν Ρουζ παραπέμπει σε εκείνο του Μάικα Τζόνσον, Αφροαμερικανού, επίσης βετεράνου του στρατού, ο οποίος την 7η Ιουλίου σκότωσε 5 αστυνομικούς καταγγέλλοντας την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter @ConvosWithCosmo, ο Λονγκ είχε επισκεφθεί το Ντάλας όταν η ένταση βρισκόταν στο κόκκινο.

O Λονγκ άλλαξε το όνομά του και υποστήριζε ότι είχε προσχωρήσει στο Nation Washitaw, μια οργάνωση Αφροαμερικανών που διατείνεται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι ένα κυρίαρχο έθνος, εξίσου αυθεντικό με τους Ιθαγενείς της Αμερικής.

Με τα μηνύματα που ανήρτησε πρόσφατα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter επιτίθεται εναντίον των Λευκών.

«Η βία δεν είναι Η απάντηση (είναι μία απάντηση) ωστόσο πότε ακριβώς θα ξεσηκωθείς προκειμένου οι δικοί σου να μην εξουδετερωθούν όπως οι Ιθαγενείς της Αμερικής;» έγραψε την 13η Ιουλίου.

Μία ημέρα μετά το φονικό στο Ντάλας, ο ίδιος δεν έκρυβε την χαρά του με μηνύματά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο δράστης ΔΕΝ είναι ΛΕΥΚΟΣ, είναι ένας από εμάς!».

Σχετικές ειδήσεις