ΚΟΣΜΟΣ

Wikileaks: Τα 300.000 emails δεν έχουν σχέση με θέματα εσωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

Wikileaks: Τα 300.000 emails δεν έχουν σχέση με θέματα εσωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό της πρόσβασης εξαιτίας «της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της δημοσίευσης πληροφοριών που έχουν εξασφαλισθεί με παράνομο τρόπο».

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία έπειτα από τη δημοσίευση 300.000 emails αξιωματούχων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο ιστότοπος WikiLeaks διευκρίνισε ότι αυτά τα mails προέρχονται από την ιστοσελίδα του AKP (akparti.org.tr) και αφορούν κυρίως διεθνείς υποθέσεις και όχι «πιο ευαίσθητα θέματα εσωτερικής πολιτικής».

Η οργάνωση προσθέτει ότι η αλληλογραφία αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από το 2010 έως τις 6 Ιουλίου, πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Η WikiLeaks επέσπευσε τον χρόνο δημοσίευσής τους για να απαντήσει στις διώξεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση» μετά το πραξικόπημα.

Η πηγή αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας «δεν έχει καμία σχέση με τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή κράτος», διευκρινίζεται από τον ιστότοπο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων