ΚΟΣΜΟΣ

Μελετούσε την... «ακτινοβολία» και προκάλεσε τον συναγερμό στις Βρυξέλλες!

Μελετούσε την... «ακτινοβολία» και προκάλεσε τον συναγερμό στις Βρυξέλλες!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών αναπτύχθηκαν σήμερα στο κέντρο των Βρυξελλών, αφού ένας φύλακας παρατήρησε ότι ένας «άνθρωπος που φορούσε μακρύ παλτό από το οποίο κρέμονταν καλώδια».

O «ύποπτος» που προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης (20/07) συναγερμό στο κέντρο των Βρυξελλών για ένα διάστημα 5 ωρών ήταν στην πραγματικότητα ένας νεαρός άνδρας που «μελετούσε τα κύματα και τις ακτινοβολίες» στην πρωτεύουσα του Βελγίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Μελετούσε τα κύματα και τα επίπεδα ακτινοβολίας. Συνελήφθη και η ανάκρισή του από την αστυνομία ξεκινά τώρα» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

«Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό επέδειξε μια πολύ παθητική και πολύ ύποπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να διεκδικήσει να της καταβληθεί το κόστος της επιχείρησης» εξήγησε ένα άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Κρίστιαν ντε Κόνικ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Σχετικές ειδήσεις