«Κόκκινος συναγερμός» στην Κίνα: 1 νεκρός και 34 αγνοούμενοι από τις βροχοπτώσεις (pics+vid)

«Κόκκινος συναγερμός» στην Κίνα: 1 νεκρός και 34 αγνοούμενοι από τις βροχοπτώσεις (pics+vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το επίπεδο «πορτοκαλί συναγερμού» διατήρησε και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σήμερα προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ 34 αγνοούνται, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την Τρίτη (19/07) την επαρχία Χεμπέι στη Βόρεια Κίνα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας εξέδωσε σήμερα το πρωί «κόκκινο συναγερμό» για έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες. Ο κόκκινος συναγερμός είναι το ανώτατο από τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων, οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές σε 19 επαρχίες. Σχεδόν όλοι οι μεγάλο ποταμοί της επαρχίας Χεμπέι ξεχείλισαν, προκαλώντας ζημίες σε 11 φράγματα, δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 112 σταθμούς τηλεπικοινωνιών και πλημμυρίζοντας 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι αρχές προχώρησαν στην μετεγκατάσταση 67.158 ανθρώπων για λόγους ασφαλείας, καθώς η επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων προειδοποίησε για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου εξέδωσε «πορτοκαλί συναγερμό», το δεύτερο ανώτερο επίπεδο, καθώς οι βροχοπτώσεις έπληξαν την κινεζική πρωτεύουσα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Έως τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), 226 πτήσεις είχαν ακυρωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

 

PHOTO GALLERY