ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr για τη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr για τη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από συμφωνία των δύο ανδρών που κανονίστηκε μέσω τηλεφώνου

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 17 Ιουλίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στην οποία εξέφρασε την στήριξη του και καταδίκασε τις αντισυνταγματικές ενέργειες των πραξικοπηματιών. Έκτοτε έχει διαρκή επικοινωνία μαζί του για τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα.

Μετά την πρώτη αυτή επικοινωνία ακολούθησαν άλλες δυο ανάμεσα στους δύο ηγέτες και τελικά έκριναν ότι έπρεπε να συναντηθούν για να ολοκληρώσουν τα ζητήματα της διπλωματικής και εμπορικής τους συναλλαγής η οποία προέκυψε πρόσφατα.

Σήμερα μάλιστα ο κύριος Πεσκόφ εκπρόσωπος του γραφείου του Ρώσου προέδρου έδωσε στην δημοσιότητα την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών και μίλησε για την επικέιμενη συνάντηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr η τοποθεσία συνάντησης στην αρχή είχε οριστεί η Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όπου συνηθίζει να ξεκουράζεται τον Άυγουστο . Τελικά όμως ενδέχεται η συνάντηση να μην γίνει εκεί αλλά στην Μόσχα χωρίς να έχει γίνει γνωστή η δεύτερη πιθανή τοποθεσία.

Η συνάντηση των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν προετοιμάζεται μέσω διπλωματικών οδών, εδώ και καιρό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η επικείμενη αυτή συνάντηση έχει θέσει σε επιφυλακή Αμερική και Ευρώπη αλλά και Ισραήλ που παρά την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική Ερντογάν και τις απολυταρχικές του αποφάσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν παύει γι' αυτούς να είναι μια μονάδα που διεκδικείται από τη Ρωσία, αλλά και παράλληλα εν δυνάμει εχθρός λόγω της στήριξης του ISIS. Η συνάντηση αυτή θα έχει στην ατζέντα της όμως σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες και το θέμα της Συρίας αλλά και του ενδεχόμενου τερματισμού των εχθροπραξιών αν ο Ερντογάν βάλει νερό στο κρασί του για τα ζητήματα που καίνε το Κρεμλίνο