Συναγερμός στην Αυστρία: Εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Newsroom Newsroom

Συναγερμός στην Αυστρία: Εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και στο Βίρτσμπουργκ, αλλά και τη χθεσινή επίθεση αμόκ στο Μόναχο, οι αυστριακές Αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο «η τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να φέρει την κοινωνία και τη δημόσια ζωή σε στασιμότητα», τόνισε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ανακοινώνοντας με τον διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας, Κόνραντ Κόγκλερ, μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύεται η αστυνομική παρουσία ιδιαίτερα σε νευραλγικά σημεία, όπως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες, ενώ προωθείται η επιτήρηση κτηρίων -που θεωρούνται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο- όπως επίσης και εκδηλώσεων. Επιπλέον ενισχύεται ο βαθμός ετοιμότητας μονάδων επιβολής τάξης και των ειδικών μονάδων άμεσης επέμβασης, όπως επίσης εντατικοποιείται η ανταλλαγή πληροφοριών και ο τομέας ανάλυσης, ενώ αυξάνεται η ετοιμότητα των επιτελείων.

Ακόμη, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας πρόκειται να βελτιωθεί ο τεχνικός εξοπλισμός, όπως επίσης ο εξοπλισμός που αφορά την προστασία προσώπων.

Το βράδυ της Παρασκευής (22/07), εξαιτίας της πολύνεκρης επίθεσης στο Μόναχο, είχαν τεθεί σε επιφυλακή τα αστυνομικά επιτελεία σε όλα τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που συνορεύουν με τη Γερμανία, με σκοπό τη συγκέντρωση των έως τότε επισφαλών πληροφοριών και τη λήψη αναγκαίων μέτρων, όπως δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved