ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε το «ειδεχθές» μακελειό στην Καμπούλ – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε το «ειδεχθές» μακελειό στην Καμπούλ – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση σε μια διαδήλωση Σιιτών στην Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

«Αυτή η ειδεχθής επίθεση καθίσταται ακόμα περισσότερο αποτρόπαιη από το γεγονός ότι στόχευε μια ειρηνική διαδήλωση», ανέφερε στην ανακοίνωση της η αμερικανική προεδρία.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην συνεργασία μας με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και τις χώρες στην περιοχή για να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις που απειλούν την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία του Αφγανιστάν», προσθέτει η ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

(Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες!)

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο την απεχθή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» που έγινε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναλαμβάνουν την ανησυχία τους για τις σοβαρές απειλές ασφάλειας που προκύπτουν από τη δράση των Ταλιμπάν, της Αλ-Κάιντα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), για τον τοπικό πληθυσμό, τις δυνάμεις του αφγανικού στρατού, αλλά και τη διεθνή στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα, παροτρύνουν όλες τις χώρες να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να συνεργαστούν με τις αρχές του Αφγανιστάν προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.