ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γερμανία - Βαυαρός υπουργός: Δυστυχώς είχαμε μια γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας

Επίθεση Γερμανία - Βαυαρός υπουργός: Δυστυχώς είχαμε μια γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας

Ως «γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», περιέγραψε την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από συναυλιακό χώρο χθες το βράδυ στο 'Ανσμπαχ της Γερμανίας ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

Ο δράστης, 27χρονος Σύρος πρόσφυγας του οποίου η αίτηση χορήγησης ασύλου είχε απορριφθεί, ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχε επιχειρήσει δύο φορές να αυτοκτονήσει και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών.

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δυστυχώς είχαμε εδώ μια γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Χέρμαν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να διασυνδεόταν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν, διευκρίνισε, ενώ δήλωσε ότι «η προφανής πρόθεση να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παραπέμπει τουλάχιστον σε ισλαμιστικό υπόβαθρο».

Από την πλευρά της αστυνομίας της Νυρεμβέργης, ο διευθυντής Ρόμαν Φέρτινγκερ τόνισε ότι, αν ο δράστης, ο οποίος είχε προσπαθήσει να μπει στον συναυλιακό χώρο αλλά δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος, είχε καταφέρει να μπει στον χώρο όπου βρίσκονταν 2.500 άτομα, «θα είχαμε σημαντικά περισσότερα θύματα». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε σοβαρότερη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σχετικές ειδήσεις