ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο στην Φλόριντα - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο στην Φλόριντα - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν σε νυχτερινό κέντρο στο Φορτ Μάιερς της δυτικής Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Η αστυνομία της Κομητείας Λη συνέλαβε τρία άτομα, των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ - «ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ», ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ - «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Club Blu λίγο μετά τις 12:30 π.μ. τοπική ώρα και η αστυνομία βρήκε «πολλά θύματα που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα του Φορτ Μάιερς. Οι τραυματισμοί είναι από ελαφροί έως απειλητικοί για τη ζωή.

Τρεις άνθρωποι προσήχθησαν για ανάκριση, ανέφερε η αστυνομία και η περιοχή «θεωρείται ασφαλής», αν και κοντινοί δρόμοι έχουν κλείσει καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Russia Today, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός νεανικού πάρτι, με πολλούς από τους θαμώνες του «Club Blu» να είναι ανήλικοι.

Αστυνομία: Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 στο Φορτ Μάιερς στην Φλόριντα, «δεν είναι μια τρομοκρατική ενέργεια» επισήμανε σήμερα η αστυνομία της πόλης σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νέοι που έχασαν την ζωή τους είναι ηλικίας 14 και 18 ετών.

club blu map

Σύμφωνα με αξιωματούχο από το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Λη, τουλάχιστον 17 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των δύο ατόμων. Μάλιστα, αναφέρεται πως μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, εξάλλου, ότι μέσα στον χώρο του νυχτερινού κέντρου βρέθηκαν πολλά νεαρά άτομα με τραύματα από σφαίρες.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το νυχτερινό κέντρο. Η αστυνομία εξετάζει αυτόπτες μάρτυρες της επίθεση, ενώ έχει ήδη μαρκάρει με πάνω από 20 ετικέτες τα σημεία, όπου βρέθηκαν κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς από περισσότερο από ένα όπλο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης και ποια τα κίνητρά του.

«Ήταν ένα τρελοκομείο εκεί μέσα...»

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι άκουσαν κόσμο να ουρλιάζει, αμέσως μόλις ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Ένας άνδρας ανέφερε πως ένας από τους φίλους του ήταν μέσα στο Club Blu, τη στιγμή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. «Τον πήρα τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούσα να τον βρω, έτρεξα στο Blu φοβισμένος, κι όταν έφτασα τηλεφώνησα σε έναν άλλον φίλο μου, ο οποίος μου είπε ότι ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή, κι ότι οι αστυνομικοί των κυνηγούσαν», έγραψε στο Facebook, όπως ανέφερε το δίκτυο Wink News.

«Ήταν ένα τρελοκομείο εκεί μέσα... Ο κόσμος έτρεχε παντού. Όλοι φώναζαν τα ονόματα των φίλων τους, για να δουν εάν είναι καλά - υπήρχαν πολλά τηλεφωνήματα προς τους γονείς», έγραψε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ήταν ένα τρομακτικό θέαμα, μόνο και μόνο να βλέπει κανείς τον κόσμο να ξεχύνεται από το νυχτερινό κέντρο με αυτό τον τρόπο».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για όλους εκείνους που επλήγησαν. Θέλαμε να προσφέρουμε στους εφήβους αυτό που νομίζαμε ότι είναι ένα ασφαλές μέρος για την να διασκεδάσουν» έγραψε η διεύθυνση του νυχτερινού κέντρου Club Blu στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, διευκρινίζοντας ότι οι νέοι που διασκέδαζαν ήταν ηλικίας 12 έως 17 ετών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

«Ήταν μια γιορτή για εφήβους. Υπήρχαν παιδιά ανάμεσά τους. Ο μικρός που κρατούσα στα γόνατά μου ήταν 14 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα» δήλωσε ένας φύλακας, ο Τάτιαν Νουχάιοι, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Ήταν επιπλέον εκείνο το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από μια σφαίρα και ήταν 13 ετών. Η κόρη ενός φύλακα τραυματίστηκε από σφαίρα, ήταν παιδιά ηλικίας 13,14,15 και 16 ετών» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν το κέντρο διασκέδασης έκλεινε και οι γονείς είχαν πάει να αναζητήσουν τα παιδιά τους… όλο αυτό συνέβη» εξηγεί το Club Blu στο Facebook.

«Υπήρχαν ένοπλοι φύλακες όπως μια πλήρης ομάδα ασφαλείας στο εσωτερικό και μπροστά» από το κέντρο, διευκρίνισε.

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα καθώς δεν ήταν παιδιά από την εκδήλωση που διέπραξαν αυτή την αποτρόπαια ενέργεια» διαβεβαιώνει η διεύθυνση του κλαμπ.

Οι εικόνες των ασθενοφόρων, των φορείων με τα οποία οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τα θύματα και του αστυνομικού κλοιού μπροστά από την είσοδο του κλαμπ θυμίζουν εκείνες που είχαν ακολουθήσει το μακελειό της 12ης Ιουνίου από έναν άνδρα ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένα γκέι κλαμπ στον Ορλάντο της Φλόριντας, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας 53 άλλους.

Σχετικές ειδήσεις