ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Ιαπωνία: 26χρονος σκότωσε με μαχαίρι 19 άτομα! (βίντεο)

Μακελειό στην Ιαπωνία: 26χρονος σκότωσε με μαχαίρι 19 άτομα! (βίντεο)

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 ακόμη τραυματίστηκαν από τον Σατόσι Ουεμάτσου, έναν Ιάπωνα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε κτήριο που στεγάζει μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρία στην πόλη Σαγκαμιχάρα στην Ιαπωνία.

Νέα πολύνεκρη επίθεση συγκλονίζει τον πλανήτη - Σοκάρει το κίνητρο του δράστη που ήθελε «να απαλλαγεί από τους ανάπηρους αυτού του κόσμου» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τα 19 άτομα που έχασαν τη ζωή τους, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που ήταν ντυμένος στα μαύρα, δολοφόνησε τα θύματα του ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Παραδόθηκε στις αρχές λέγοντας: «Εγώ το έκανα» την ώρα που στο σημείο είχαν φθάσει οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να τον συλλάβουν.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες του δράστη που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Ουεμάτσου είναι ένας 26χρονος πρώην υπάλληλος της εν λόγω μονάδας, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από λίγο καιρό χωρίς να έχουν γίνει έως τώρα γνωστοί οι λόγοι από την επιχείρηση που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο.

japan

Ουεμάτσου: Το έκανα για να απαλλάξω τον κόσμο από τα άτομα με αναπηρία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Express.co.uk, η οποία επικαλείται τοπικές πηγές, ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι, είπε στις Αρχές πως το έκανε, διότι «σ' αυτόν κόσμο θέλω να απαλλαγούμε από άτομα με αναπηρία».

a8c69f45519b823fc3b3f353d44e4

Λευκός Οίκος: Οι σκέψεις του αμερικανικού λαού είναι με τους Ιάπωνες φίλους μας που θρηνούν

Ανακοίνωση για το μακελειό εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«ΟΙ ΗΠΑ προσφέρουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους αγαπημένους αυτών που σκοτώθηκαν στην αποτρόπαια επίθεση στη Σαγκαμιχάρα», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Επίσης προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των δεκάδων ατόμων που τραυματίστηκαν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια βία, αλλά το γεγονός ότι αυτή η επίθεση συνέβη σε μία εγκατάσταση με άτομα με αναπηρία την καθιστά ακόμα πιο απεχθής και παράλογη», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Οι σκέψεις του αμερικανικού λαού είναι με τους Ιάπωνες φίλους μας που θρηνούν για τις ζωές που χάθηκαν».

Σχετικές ειδήσεις