ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στην Κούβα για χημειοθεραπείες ο Τσάβες

Ξανά στην Κούβα για χημειοθεραπείες ο Τσάβες
Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα τον Ιούλιο...

Στην Κούβα θα επιστρέψει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, προκειμένου να υποβληθεί εκ νέου σε χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου που αντιμετωπίζει και τον έχει αναγκάσει να ελαττώσει τους ρυθμούς της πολιτικής δραστηριότητάς του εν όψει της διεκδίκησης της επανεκλογής του το 2012.

Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα τον Ιούλιο για την αφαίρεση ενός όγκου και όπως είπε τηλεφωνικά στην δημόσια τηλεόραση, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην Κούβα αύριο Κυριακή και θα αρχίσει τον δεύτερο κύκλο της χημειοθεραπείας κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους.

"Η εξέλιξή μου συνεχίζει να είναι θετική. Οι πρόσφατες εξετάσεις το δείχνουν αυτό. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι ακόμα η καλύτερη", είπε ο 57χρονος σοσιαλιστής πολιτικός.

Ο Τσάβες πρόσθεσε ότι το ταξίδι του στην Κούβα θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον πρόεδρο ότι θέτει την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο κυβερνώντας ενόσω αναρρώνει.

"Πέρα από τις κραυγές και τα ουρλιαχτά όσων καλούν να γίνει πραξικόπημα, απελπισμένοι, ο λαός υποστηρίζει την απόφασή μου να συνεχίσω τη θεραπεία", απαντά ο Τσάβες.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό από τι είδους καρκίνο πάσχει ο Τσάβες.

Η βουλή συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα προκειμένου να δώσει την άδεια στον αρχηγό του κράτους να απουσιάσει από τη χώρα για πέντε ημέρες, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας.