Ομπάμα: Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη και η καταλληλότερη για την προεδρία είναι η Χίλαρι (videos)

Ομπάμα: Η Αμερική είναι ήδη  μεγάλη και η καταλληλότερη για την προεδρία είναι η Χίλαρι (videos)

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε επίσημα ο Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζοντας μία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της χώρας του, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ «πατώντας» πάνω στο προεκλογικό σλόγκαν του «Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι».

«Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)..., κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος, για να συνεχίσει: «Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε».

Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε μάλιστα στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες κι αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ», συνέχισε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους με κάποιον να φωνάζει: «Ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών»!

Ο Ομπάμα αφού περιέγραψε, τέλος, την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare) αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011, τόνισε ότι «στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ»…