ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κάλεσμα σε μουσουλμάνους να πάνε στις εκκλησίες δίπλα στους χριστιανούς

Γαλλία: Κάλεσμα σε μουσουλμάνους να πάνε στις εκκλησίες δίπλα στους χριστιανούς

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), ο κυριότερος εκπρόσωπος του Ισλάμ στη Γαλλία, κάλεσε την Πέμπτη (28/7) τους πιστούς μουσουλμάνους να παρακολουθήσουν την Κυριακή στη λειτουργία σε χριστιανικές εκκλησίες προκειμένου να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο "την αλληλεγγύη και τη συμπόνια τους" μετά την "ποταπή δολοφονία" ενός ηλικιωμένου ιερέα, την Τρίτη, από δύο τζιχαντιστές.

Στην ανακοίνωσή του το CFCM καλεί "τους υπευθύνους των τεμενών, τους ιμάμηδες και τους πιστούς να επισκεφθούν την κοντινότερη εκκλησία, κυρίως με την ευκαιρία της λειτουργίας της Κυριακής, για να εκφράσουν και πάλι στους χριστιανούς αδελφούς μας την αλληλεγγύη και τη συμπόνια των μουσουλμάνων της Γαλλίας".

Το Συμβούλιο καλεί επίσης τους υπευθύνους των περίπου 2.500 τεμενών της Γαλλίας "να αδράξουν την ευκαιρία" του κηρύγματος και της προσευχής της Παρασκευής για να τονίσουν την κυρίαρχη θέση που έχει στη μουσουλμανική θρησκεία ο σεβασμός για τις άλλες θρησκείες και ο σεβασμός προς τους εκπροσώπους τους.

"Αυτός που βλάπτει άδικα έναν Εβραίο ή έναν χριστιανό θα με βρει απέναντί του την Ημέρα της Κρίσης" είπε ο προφήτης Μωάμεθ σε μία χαντίθ (τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη όπως τα καταγράφει η μουσουλμανική παράδοση), τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το CFCM καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τη δολοφονία του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, από δύο τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις