ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Χωρίς σταματημό οι συλλήψεις για τρομοκρατική δράση

Ιταλία: Χωρίς σταματημό οι συλλήψεις για τρομοκρατική δράση

Σε νέες συλλήψεις και απελάσεις υπόπτων για ισλαμιστική τρομοκρατική δράση προχώρησε σήμερα Τετάρτη (03/08), η ιταλική αστυνομία.

Ένας 23χρονος Σύριος, ο οποίος διέμενε στην πόλη Βαρέζε, συνελήφθη από την αστυνομία της Γένοβας με την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση η οποία στήριζε την διεθνή τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει έως τώρα από τις έρευνες, ο συλληφθείς ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Συρία για να ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, πραγματοποιήθηκαν πέντε έφοδοι στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

Παράλληλα, ένας Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη στο Μιλάνο, φέρεται να ετοίμαζε εδώ και καιρό τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογραφικός όμιλος Μπερλουσκόνι, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, είχε πει στην γυναίκα του ότι «είναι εύκολο να οργανώσει κανείς τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της ιταλικής συμπρωτεύουσας».

Την ίδια ώρα, οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν παρακολουθούν χίλια τριακόσια σημεία και κέντρα «συνάθροισης μουσουλμάνων», τα οποία περιλαμβάνουν γραφεία αποστολής χρημάτων, εμπορικά καταστήματα με τρόφιμα και ενδύματα, και πολλά καφέ -μπαρ από τα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων