ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στο Λονδίνο: Στους δρόμους χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί

Πανικός στο Λονδίνο: Στους δρόμους χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί

Ιστορία περίπου δύο αιώνων ανατρέπει η κοινή ανακοίνωση του Ανώτατου Διοικητού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Σερ Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου, και του δημάρχου της πόλη, Σαντίκ Καν, με την οποία εξαγγέλλουν την έναρξη περιπολιών από ενόπλους αστυνομικούς στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συνολικά 2.800 άνδρες με βαρύ οπλισμό θα περιπολούν επί 24ώρου στο κεντρικό Λονδίνο, ιδιαίτερα σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Λονδίνου υπογράμμισε ότι οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κάνουν επιτακτική την ανάγκη προστασίας του Λονδίνου.

Όπως έκαναν γνωστό οι βρετανικές αρχές την Τετάρτη, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό για το Λονδίνο, όπου στο εξής θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε το κοινό», σημειώνει σε δήλωσή του Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου, αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί της αστυνομίας του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα, όμως το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη να είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή.

Ρoή Ειδήσεων