ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Αιματηρή επίθεση με μία νεκρή και πέντε τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου (pics+vid)

Αγγλία: Αιματηρή επίθεση με μία νεκρή και πέντε τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου (pics+vid)

Μία γυναίκα 60 χρονών έχασε τη ζωή της και πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Ράσελ, τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/8), ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με τρομοκρατία.

Η τρομοκρατική ενέργεια είναι μία δυνατότητα, η οποία διερευνάται σ’ αυτό το στάδιο» δηλώνουν οι αρχές που ταυτόχρονα ανακοίνωση και τη σύλληψη ενός άνδρα.

russell s

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (22.30 τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδος) να μεταβούν στην πλατεία Ράσελ, όπου άντρας κραδαίνοντας μαχαίρι επιτίθετο στους περαστικούς, μπροστά στα έντρομα μάτια αρκετών ακόμη συνανθρώπων τους.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου ακινητοποίησαν τον δράστη με όπλο Τέιζερ και τον συνέλαβαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για 19χρονο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γυναίκα που κείτονταν στο πεζοδρόμιο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, και πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά της.

Ασθενοφόρα που έφτασαν στην πλατεία Ράσελ μετέφεραν τα υπόλοιπα θύματα της επίθεσης, τραυματισμένα, στο νοσοκομείο.

Στην πλατεία Ράσελ συχνάζουν πολλοί τουρίστες και φοιτητές αφού σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ξενοδοχεία, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Βρετανικό Μουσείο.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Σχετικές ειδήσεις