ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκοπικό προβάδισμα για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας

Δημοσκοπικό προβάδισμα για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας
Με διαφορά 12 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, προηγείται...

Με διαφορά 12 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, προηγείται το αντιπολιτευόμενο, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έναντι των Σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στον ισπανικό Τύπο, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 47,6%, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) 35%. Με μια τέτοια διαφορά, το ΡΡ θα μπορούσε να εξασφαλίσει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διήμερο 2-3 Αυγούστου σε δείγμα 1.076 ενηλίκων και είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά τις 29 Ιουλίου, οπότε ο πρωθυπουργός Θαπατέρο προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 20 Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι ο Θαπατέρο δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας και την αντικατάστασή ως επικεφαλής του σοσιαλιστικού ψηφοδελτίου του από τον Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, 60 ετών, πρώην υπουργό Εσωτερικών, η αυξημένη δυσαρέσκεια των Ισπανών από τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας δεν φαίνεται να ανατρέπεται.