ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ από το ΙΚ

Συρία: Απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ από το ΙΚ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αποτελούνται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG), αλλά και Άραβες μαχητές, άρχισαν τις επιχειρήσεις κατάληψης της πόλης πριν από δύο μήνες, με την υποστήριξη αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Οι ανταρτικές δυνάμεις, οι οποίες με την υποστήριξη των ΗΠΑ, προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Μανμπίτζ στη Συρία, έχουν «σχεδόν τον πλήρη έλεγχο» της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ο αντικειμενικός σκοπός των επιχειρήσεων αυτών, εντοπίζεται στην εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, από τον τελευταίο θύλακα του, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων, αναφέρουν ότι οι μάχες συνεχίζονται, ενώ το 90% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι ομάδες των τζιχαντιστών βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της πόλης, ενώ η υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων τόσο από τον αέρα, όσο και από το έδαφος με την υλοποίηση ειδικών αποστολών, συνεχίζεται.