ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Ανήσυχος ο βελγικός Τύπος για την επίθεση κατά αστυνομικών και το διαδικτυακό κάλεσμα

Βρυξέλλες: Ανήσυχος ο βελγικός Τύπος για την επίθεση κατά αστυνομικών και το διαδικτυακό κάλεσμα

Ανήσυχος εξακολουθεί να εμφανίζεται ο βελγικός Τύπος, τρεις μέρες μετά την επίθεση σε βάρος δύο αστυνομικών στην πόλη Σαρλερουά, αλλά και μετά από ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή (7/8), απευθύνοντας κάλεσμα μίσους κατά του χριστιανικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Le Soir», αναφέρεται στις δηλώσεις του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα ασύλου και μετανάστευσης, Τεό Φρανκέν, σε συνέχεια της επίθεσης κατά των δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά και της αποκάλυψης ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στο Βέλγιο από το 2012.

Ο Τεό Φρανκέν δήλωσε, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές, αλλά για υποθέσεις μικρο-παραβατικότητας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεκάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διαβιούν στο Βέλγιο, χωρίς να είναι πάντα εφικτός ο εντοπισμός και η απέλασή τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη δυσκολία συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές στην Αλγερία (ο δράστης ήταν αλγερινής καταγωγής) για την επιστροφή μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Εξάλλου, η γαλλόφωνη εφημερίδα «La Libre Belgique» αναφέρεται στην ανησυχία που προκαλεί στις Αρχές της πόλης Βερβιέρ του Βελγίου, ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή και στο οποίο ο γιός ιμάμη, γνωστού για τις ακραίες ισλαμιστικές του απόψεις, απευθύνει κάλεσμα μίσους συλλήβδην κατά του χριστιανικού κόσμου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο γιός του ιμάμη είναι κάτοικος της πόλης Βερβιέρ και πως η δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι Αρχές «λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη» το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις