ΚΟΣΜΟΣ

Η 85χρονη δούκισσα που τα αφήνει όλα για τον...έρωτα!

Η 85χρονη δούκισσα που τα αφήνει όλα για τον...έρωτα!
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση της 18ης δούκισσας της ‘Αλμπα να παραδώσει την κληρονομιά στα παιδιά της...

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση της 18ης δούκισσας της ‘Αλμπα να παραδώσει την κληρονομιά στα παιδιά της, ώστε να παντρευτεί τον κατά 24 χρόνια νεότερό της, δημόσιο υπάλληλο, Αλφόνσο Ντίες, 61 ετών.

Η 85χρονη Μαρία ντελ Ροζάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Γιουτζένια Φρανσίσκα Φιτσ - Τζέιμς Στιούαρτ ι ντε Σίλβα, είναι από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Ισπανία και η περιουσία της περιλαμβάνει δεκάδες κάστρα και παλάτια, ενώ η συνολική αξία της υπολογίζεται μεταξύ 600 εκατομμυρίων και 3,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες, ως η ευγενής με τους περισσότερους τίτλους, καθώς είναι επτά φορές δούκισσα, 22 φορές κόμισσα και 24 φορές μαρκησία. Ως επικεφαλής του ηλικίας 539 ετών Οίκου των ‘Αλμπα, μεταξύ των προνομίων της είναι και το να μην χρειάζεται να γονατίζει μπροστά στον Πάπα και να μπορεί εάν το επιθυμεί να μπει καβάλα σε άλογο μέσα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης.

Η πολυτάραχη ζωή της περιλαμβάνει τον πρώτο της σύζυγο, τον δούκα του Σοτομαγιόρ Πέδρο Λουίς Μαρτίνες ντε Ιρούζο ι Αρτασκός, ο οποίος πέθανε το 1972 και με τον οποίο απέκτησε 6 παιδιά. Το 1978 προκάλεσε όταν παντρεύτηκε έναν διανοούμενο και πρώην ισουίτη ιερέα, τον Ζεσούς Αγκουίρε ι Ορτίς ντε Ζάρατε, ο οποίος πέθανε το 2001.

Τον 2008, η δούκισσα της ‘Αλμπα ετοιμαζόταν να παντρευτεί κρυφά τον Ντίες, αλλά με παρέμβαση των παιδιών της στον Ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο γάμος ακυρώθηκε.

Οι αντιδράσεις των παιδιών της και η άρνησή τους να δεχθούν τον 61χρονο Ντίες, για τον οποίο φοβούνται ότι θα βάλει χέρι στην οικογενειακή περιουσία, οδήγησαν την 85χρονη δούκισσα στην απόφαση να τους τη μοιράσει πριν από τον θάνατό της.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει η 85χρονη, απόδειξη ότι ο σύντροφός της δεν έχει βλέψεις για την περιουσία της, αποτελεί το έγγραφο που έχει υπογράψει και με το οποίο απαρνείται κάθε διεκδίκηση όσων της ανήκουν.

πηγή: tovima