Νιγηρία: Πατέρας αναγνώρισε την κόρη του σε βίντεο της Μπόκο Χαράμ

Newsroom Newsroom

Νιγηρία: Πατέρας αναγνώρισε την κόρη του σε βίντεο της Μπόκο Χαράμ

Ένας πατέρας δήλωσε ότι αναγνώρισε την κόρη του, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής στο Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014 στη βορειοανατολική Νιγηρία, μεταξύ των εφήβων που εμφανίζονται σε βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε την Κυριακή η Μπόκο Χαράμ.

Ο Κάνου Γιακούμπου είναι βέβαιος πως η έφηβη που περιγράφει, με τη φωνή της να σπάει από λυγμούς είναι η κόρη του Μαΐντα. «Όταν άκουσα τη φωνή της, κατάλαβα ότι ήταν η κόρη μου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στη νιγηριανή πρωτεύουσα Αμπούζα από το κίνημα «Φέρτε Πίσω τις Κόρες μας» (Bring Back Our Girls - BBOG) που μάχεται για την απελευθέρωση των κοριτσιών.

Στις 14 Απριλίου του 2014, η χωρίς προηγούμενο απαγωγή από την Μπόκο Χαράμ 276 εφήβων από το δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ είχε προκαλέσει κατακραυγή στη Νιγηρία και σε όλο τον κόσμο. Μόλις 57 από αυτές κατάφεραν να δραπετεύσουν τις πρώτες ώρες μετά την απαγωγή τους.

Από τις υπόλοιπες 219, μόνο μία έχει βρεθεί μέχρι σήμερα: πρόκειται για την Αμίνα Άλι, η οποία εντοπίστηκε τον Μάιο από περίπολο τοπικής πολιτοφυλακής και του στρατού στο δάσος Σαμπίσα, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Ένα πρώτο βίντεο των μαθητριών του Τσιμπόκ δόθηκε στη δημοσιότητα από την Μπόκο Χαράμ τον Μάιο του 2014. Σε αυτό που αναρτήθηκε την Κυριακή στο YouTube, ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο περιβάλλεται από ομάδα νεαρών κοριτσιών οι οποίες φοράνε μαντίλι στα μαλλιά και αμπάγια.

«Περίπου 40 από αυτά τα κορίτσια παντρεύτηκαν με την επιθυμία του Αλλάχ», λέει ο μαχητής, προσθέτοντας πως «άλλες σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς».

Τελειώνει τα λόγια του απαιτώντας από τη νιγηριανή κυβέρνηση να αποφυλακίσει μαχητές της Μπόκο Χαράμ προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των μαθητριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved