ΚΟΣΜΟΣ

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία - Τουλάχιστον 60 τραυματίες, οι 10 σοβαρά (pics+vids)

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία - Τουλάχιστον 60 τραυματίες, οι 10 σοβαρά (pics+vids)

Το τρένο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, μεταξύ των πόλεων Νιμ και Μονπελιέ - Ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 50 φέρουν ελαφρά τραύματα από το σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε κοντά στο Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

Το τρένο, το οποίο μετέφερε 250 επιβάτες, χτύπησε στο δέντρο το οποίο έπεσε στις ράγες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή νωρίς το απόγευμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην Gallery του Newsbomb

Ο ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 10 σοβαρά τραυματίες.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15.45, τοπική ώρα, στο ύψος του Λουνέλ, ενώ το τρένο κινείτο με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων, διευκρίνισε από την πλευρά της ο SNCF, ο γαλλικός εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Η αμαξοστοιχία υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος και στην αριστερή πλευρά του πρώτου βαγονιού της.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα και περίπου 80 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με τον SNCF η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη «κυρίως λόγω των χοντρών χαλαζόκοκκων».

Σχετικές ειδήσεις