ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζουν την Τουρκία - Τουλάχιστον 8 νεκροί

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζουν την Τουρκία - Τουλάχιστον 8 νεκροί

Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων αλλά και στρατιωτικής φάλαγγας.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 217 άλλοι άνθρωποι, περιλαμβανομένων 85 αστυνομικών, τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ανατολική πόλη Έλαζιγ της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος πρόσθεσε πως Κούρδοι μαχητές ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Μιλώντας στην Έλαζιγ μετά την επισκεψή του στο αρχηγείο της αστυνομίας που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης, ο Γιλντιρίμ είπε πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποιούν τυφλές επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη τη χώρα όποτε είναι δυνατό και πως η Άγκυρα έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού έπειτα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.

Η επίθεση ήταν η δεύτερη σε λιγότερο από 24 ώρες με στόχο την αστυνομία στην ανατολική Τουρκία. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην ανατολική επαρχία Βαν χθες.

Παράλληλα, τρεις Τούρκοι στρατιώτες και ένα μέλος φιλοκυβερνητικής κουρδικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν και επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας αυτοκινήτων στην Μπιτλίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρακτορείο απέδωσε την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του τομέα Χιζάν, στους «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί το τουρκικό κράτος τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Στους Κούρδους μαχητές έχει αποδοθεί η ευθύνη και για άλλες δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από χθες το βράδυ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις