ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο: Πέντε νεκροί και 534 διασωθέντες

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο: Πέντε νεκροί και 534 διασωθέντες

Πέντε σορούς μεταναστών ανέσυρε το ιταλικό λιμενικό σώμα σε μια σειρά επιχειρήσεων στη Μεσόγειο κατά τις οποίες διασώθηκαν 534 μετανάστες.

«Οι μετανάστες αυτοί εντοπίστηκαν σε δύο ντίνγκι και εννιά μικρότερα πλεούμενα», ανέφερε το ιταλικό λιμενικό σώμα σε ανακοίνωσή του, χωρίς ωστόσο να δώσει καμιά λεπτομέρεια για τις αιτίες θανάτου των πέντε από αυτούς.

Σκάφη του ιταλικού και του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως και τέσσερα πλοία οργανώσεων αρωγής, συμμετείχαν στις αποστολές διάσωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την 9η Αυγούστου, 100.244 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία δια θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, πολλοί από τους οποίους αναχώρησαν από τη Λιβύη. Εκτιμάται, δε, ότι 2.742 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέθαναν προσπαθώντας να φθάσουν στις ιταλικές ακτές την ίδια περίοδο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών με την οποία ήλθε αντιμέτωπη η Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην ιταλική επικράτεια αναχωρώντας από τις ακτές χωρών της βόρειας Αφρικής από τις αρχές του 2014.

Σχετικές ειδήσεις