ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρόμος επέστρεψε στην Τουρκία: Θυμός και οδύνη μετά την πολύνεκρη επίθεση

Ο τρόμος επέστρεψε στην Τουρκία: Θυμός και οδύνη μετά την πολύνεκρη επίθεση

Το ζευγάρι είχε μετακομίσει στην περιοχή για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών και αστυνομίας.

Οι οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία έχουν βυθιστεί στο πένθος, παράλληλα όμως διάχυτη είναι η οργή ενάντια στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν ότι δεν προστάτευσε την κουρδική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια των κηδειών, συγγενείς των θυμάτων φώναζαν «Ερντογάν, δολοφόνε». Αφορμή για το ξέσπασμα ήταν η δήλωση του Τούρκου Πρόεδρου ότι για τον τουρκικό λαό το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία διαφορά από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την οργάνωση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ένα ματωμένο παιδικό παπούτσι στον τόπο της τραγωδίας μαρτυρά τη φρίκη της επίθεσης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένα παιδί, ηλικίας 12-14 ετών, που αναμίχθηκε με το πλήθος που γιόρταζε τον γάμο.

Ειρωνεία της τύχης: το ζευγάρι είχε φύγει από το Σίιρτ, την πόλη απ' όπου κατάγονται και οι δύο, για να γλιτώσει από τις μάχες μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και της αστυνομίας και εγκαταστάθηκε στο Γκαζίαντεπ για να ζήσει ειρηνικά.

Οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον νεαρό καμικάζι

Οι τουρκικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να ταυτοποιήσουν τον νεαρό καμικάζι που ανατινάχθηκε σκοτώνοντας 54 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Ο απολογισμός της επίθεσης, που ήταν η φονικότερη που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στην Τουρκία, αυξήθηκε από 51 σε 54 νεκρούς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, διευκρινίζοντας ότι 66 πρόσωπα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, τα 14 από τα οποία σε σοβαρή κατάσταση.

Η πλειονότητα των νεκρών είναι παιδιά ή έφηβοι, αναφέρει σήμερα ο Τύπος, και 29 από τους 44 νεκρούς, που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ήταν κάτω των 18 ετών.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πιστεύουν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές σε αντίποινα για τις επιθέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών και της υποστηριζόμενης από την Άγκυρα συριακής αντιπολίτευσης εναντίον του ΙΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις