ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε παραλιακό εστιατόριο (Vid)

Σομαλία: Δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε παραλιακό εστιατόριο (Vid)

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες σε ένα παραλιακό εστιατόριο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ανέφερε η αστυνομία.

«Μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε στο παραλιακό εστιατόριο Μπαναντίρ στην παραλία Λίντο και μαίνεται ανταλλαγή πυρών. Δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής», δήλωσε ο αστυνομικός Άχμεντ Ιμπραχίμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Εξαπολύσαμε επίθεση στο εστιατόριο Μπαναντίρ και τώρα οι μαχητές μας πολεμούν εντός του κτηρίου», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ.

Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές μαχητές αυξήθηκε στους 10.

Οι δράστες ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο εστιατόριο Μπαναντίρ, στην παραλία Λίντο της πόλης, προτού εμπλακούν σε πολύωρη μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Από τους νεκρούς έξι είναι άμαχοι και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ σκοτώθηκαν και δύο δράστες, ανέφερε ο αστυνομικός Άλι Αμπντουλάχι.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 3:00 π.μ. τοπική ώρα, ανέφερε η αστυνομία.

Η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει σειρά φονικών επιθέσεων στη Σομαλία, στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση.

«Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο στη νότια Σομαλία, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί από μαχητές αλ Σεμπάμπ», ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι τραυματίες είναι τρεις.

Στους τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Μπααντίρε στην περιοχή Γκέντο περιλαμβάνεται ο επίτροπος της τοπικής αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις