ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Κατασχέθηκαν 657 κατεψυγμένοι παγκολίνοι

Ινδονησία: Κατασχέθηκαν 657 κατεψυγμένοι παγκολίνοι

Οι ινδονησιακές αρχές κατέσχεσαν 657 κατεψυγμένους παγκολίνους που φυλάσσονταν σε καταψύκτες μέσα σε ένα σπίτι στην Ιάβα και συνέλαβαν έναν άνδρα ως ύποπτο για λαθρεμπόριο του σπάνιου αυτού θηλαστικού το οποίο ανήκει στην τάξη των φολιδωτών και είναι ένα από τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η αστυνομία βρήκε τους κατεψυγμένους παγκολίνους σε έρευνα που πραγματοποίησε σε ένα σπίτι στην περιοχή Τζομπάνγκ στη νήσο Ιάβα, όταν ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν παραξενευτεί από την ύπαρξη τόσο πολλών καταψυκτών σε αυτό το σπίτι.

Οι εκατοντάδες παγκολίνοι που κατασχέθηκαν ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικό και διατηρούνταν μέσα σε πέντε μεγάλους καταψύκτες, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας Πραμπόουο Άργκο Γιουουόνο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έναν 55χρονο άνδρα, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Αν κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 6.700 ευρώ).

«Ο ύποπτος που συνελήφθη επιμένει ότι οι παγκολίνοι δεν του ανήκουν και ότι ένας φίλος του του είχε ζητήσει να τους φυλάξει επειδή είχε τους καταψύκτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι ο φερόμενος συνεργός του καταζητείται από την αστυνομία.

Σημειώνεται τέλος ότι το εμπόριο του ασιατικού παγκολίνου έχει απαγορευτεί από το 2000. Ωστόσο το κρέας του και οι φερόμενες θεραπευτικές ιδιότητές του το καθιστούν μια από τις πιο ποθητές λείες των λαθρεμπόρων στην Ασία, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει, κυρίως στην Κίνα.