ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία περιπλέκει τη μάχη

Λευκός Οίκος: Η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία περιπλέκει τη μάχη

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέλασαν σήμερα στα ενδότερα της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από μαχητές που είναι σύμμαχοι με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε την αντίθεση της αναφορικά με την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης που φέρει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

«Περαιτέρω δράση εναντίον του SDF θα περιπλέξει τις προσπάθειες να αποκτήσουμε το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που επιθυμούμε», τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ κάλεσε την Τουρκία να παραμείνει επικεντρωμένη στην μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και να μην στοχοθετεί Κούρδους μαχητές που αποτελούν μέρος των Σύρων ανταρτών.

Πρόσθεσε πως ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του την Κυριακή (28/08).

Σχετικές ειδήσεις