ΚΟΣΜΟΣ

Στις 24 Αυγούστου τα γαλλικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος

Στις 24 Αυγούστου τα γαλλικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος
Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει τις οριστικές τις αποφάσεις για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις...

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει τις οριστικές τις αποφάσεις για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στις 24 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κυβερνητικής σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού του 2012.

Σε αυτήν θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και η υπουργός αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό Βαλερί Πεκρές.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης θα λάβουν υπ' όψιν «την παγκόσμια αβεβαιότητα» και την «απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ανέρχεται στο 5,7% του ΑΕΠ, σε 4,6% το επόμενο έτος και σε 3% το 2013. Η τήρηση αυτής της δέσμευσης είναι κρίσιμη για τη Γαλλία, αν θέλει να διατηρηθεί στη βαθμίδα "AAA" όπου την κατατάσσουν οι οίκοι αξιολόγησης.