ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός πρωθυπουργικού θώκου ο Ναότο Καν;

Εκτός πρωθυπουργικού θώκου ο Ναότο Καν;
Ο Ναότο Καν θα εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο...

Ο Ναότο Καν θα εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο, όπως υποσχέθηκε ότι θα πράξει μετά την έγκριση δύο νομοσχεδίων στα τέλη Αυγούστου.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά: «Όταν κυρωθούν, θα ετοιμαστούμε γρήγορα για την εκλογή του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας» και συνέχισε «Η κυβέρνησή μου έκανε ότι έπρεπε να κάνει και δεν μετανιώνω».

Ο Καν επιδιώκει την έγκριση από τη βουλή ενός νομοσχεδίου με το οποίο θα εκδοθούν ομόλογα για την κάλυψη του ελλείμματος στον τρέχοντα προϋπολογισμό και ενός νομοσχεδίου το οποίο θα προωθήσει τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα συμφώνησε με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σήμερα να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια ως την 26η Αυγούστου.

Η κυβέρνηση του Καν επικρίθηκε με σφοδρότητα για την προχειρότητα και την αδεξιότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση της καταστροφής και της πυρηνικής κρίσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προγραμματίζει να διεξαγάγει εσωκομματικές εκλογές την 28η Αυγούστου για να αναδείξει τον διάδοχο του Καν.