Βρετανία: Το σχέδιο για το Brexit παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ευστράτιος Μωραΐτης Ευστράτιος Μωραΐτης

Βρετανία: Το σχέδιο για το Brexit παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο βρετανός υπουργός ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Λονδίνου για το Brexit μιλώντας σήμερα (5/9) στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς σε διεθνές επίπεδο οι ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί το διαζύγιο εντείνονται.

Μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η νέα βρετανική κυβέρνηση ελάχιστα έχει αποσαφηνίσει όσον αφορά στους σχεδιασμούς της για το Brexit, καθώς ετοιμάζεται για τις επίσημες διαπραγματεύσεις που λέει ότι δεν θα αρχίσουν πριν από τα τέλη της χρονιάς.

«Αυτή είναι μια ιστορική και θετική στιγμή για το έθνος μας. Το Brexit δεν αφορά το να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε μια άσχημη δουλειά. Αφορά το να αδράξουμε τις τεράστιες και συναρπαστικές ευκαιρίες που θα αρχίσουν να ρέουν λόγω της νέας θέσης της Βρετανίας στον κόσμο», υποστήριξε ο Ντέιβις σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από την ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Θα υπάρξουν νέες ελευθερίες, νέες ευκαιρίες νέους ορίζοντας για αυτή τη μεγάλη χώρα», πρόσθεσε.

Χθες Κυριακή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι στην ομιλία του ο Ντέιβις θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «για το έργο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και «προφανώς για το πώς (...) θα διαμορφώσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε με την ΕΕ».

Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στην Ευρώπη και αλλού αδημονούν το Λονδίνο να αρχίσει τις συνομιλίες και να τερματίσει την αβεβαιότητα που πλήττει, όπως τονίζουν, τις επενδύσεις.

Πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στην Κίνα, η Ιαπωνία έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση σύμφωνα με την οποία η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ίσως ωθήσει ιαπωνικές χρηματοοικονομικές εταιρείες να μετακινηθούν από το Λονδίνο και περιέγραφε τις ανησυχίες διαφόρων ιαπωνικών εταιρειών για τη διαδικασία.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Βρετανίας εξήγγειλε ότι θα επιδιώξει μια ιδιαίτερη και πάντως όχι «ετοιμοπαράδοτη» σχέση με την ΕΕ, βάσει της οποίας θα ελέγχεται η μετανάστευση αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει μια καλή διμερής σχέση για τις εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται αγαθά και υπηρεσίες.

Την Πέμπτη, ο Ντέιβις είπε ότι στο ιδανικό για τη βρετανική κυβέρνηση σενάριο, η Βρετανία θα εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς δασμούς.

Έτσι θα αποκτήσεις περισσότερους Instagram followers

02:20

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ

02:00

Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο (pics)

01:40

Όταν οι διάσημοι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους

01:39

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

01:20

Κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί πάνω από 800.000 παιδιά στον κόσμο κάνουν αυτό το πράγμα ακριβώς

01:00

Εξήντα φοιτητές κι ένα βρέφος επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων

00:40

Αυτές είναι οι κακές αντρικές συνήθειες που αρέσουν στις γυναίκες!

00:37

Σαν σήμερα το 2005 πεθαίνει ο Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές

00:20

Σήμερα 29/03: Αλήθειες και φήμες!

00:10

Δέκα πράγματα που λίγοι γνωρίζουν για την Ελλάδα

00:05

Η επικοινωνία στα χρόνια του κορονοϊού: Πώς η Ελλάδα «ταξιδεύει» χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά

00:03
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved