ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το πτώμα ενός Αφγανού ανασύρθηκε από τα ερείπια στην πόλη Αματρίτσε

Ιταλία: Το πτώμα ενός Αφγανού ανασύρθηκε από τα ερείπια στην πόλη Αματρίτσε

Η σορός ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο που ζούσε στην πόλη Αματρίτσε, που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό τον περασμένο μήνα, ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού όπου κατοικούσε, ανέφερε τη Δευτέρα (5/9) η ιταλική υπηρεσία διάσωσης.

Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου, που ισοπέδωσε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της Ιταλίας, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων ενώ περισσότεροι από τους 200 νεκρούς προέρχονταν από το Αματρίτσε.

Ο Σαγίντ, που ζούσε σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη, χρηματοδοτούμενο από το κράτος, ήταν ο μόνος από τους τέσσερις ανθρώπους που κοιμόντουσαν στο κτίριο την νύχτα που χτύπησε ο εγκέλαδος και σκοτώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Οι άλλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Ο αδερφός του Σαγίντ, Ζία που ζει στην Αυστρία, ήταν παρών καθώς τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν την σωρό του αδερφού του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λούκα Κάρι. Δεν ανέφερε το επώνυμο των αδερφών.

Ο Σαγίντ έφτασε στην Ιταλία, δραπετεύοντας από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και αιτήθηκε άσυλο. Ήταν πατέρας τριών παιδιών που ζουν στο Αφγανιστάν, ανέφερε η εφημερίδα.

Αν και είχε βρει δουλειά στην βόρεια Ιταλία ως παρασκευαστής πίτσας, είχε καθυστερήσει την αναχώρηση του για να συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ του Αματρίτσε, για να αφήσει την υπογραφή του στην σάλτσα ζυμαρικών "αματριτσιάνα".

Το φεστιβάλ αναμενόταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο μετά το χτύπημα του σεισμού.

Σχετικές ειδήσεις