ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Η Μισέλ Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Η Μισέλ Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της προεκλογικής δράσης που θα αναλάβει η Μισέλ Ομπάμα θα βρεθούν οι νεαροί ψηφοφόροι.

Η εβδομάδα αυτή, θα έχει μία ξεχωριστή διάσταση για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, σημειώνει η εφημερίδα «The New York Times», αναφερόμενη στη δραστηριοποίηση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα στο πλευρό της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Σε προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Βιρτζίνια την Παρασκευή (16/09), η Μισέλ Ομπάμα θα παροτρύνει τους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, μέχρι τη 17η Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ σε μια σειρά από εκδηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να εκδηλώσει εμπράκτως την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η Μισέλ Ομπάμα είχε επίσης κερδίσει τις εντυπώσεις μιλώντας για την Κλίντον και στο κεντρικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της προεκλογικής δράσης που θα αναλάβει η Μισέλ Ομπάμα θα βρεθούν οι νεαροί ψηφοφόροι, οι Αφροεαμερικανοί, αλλά και οι ψηφοφόροι των μειονοτήτων στις κρίσιμες για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα πολιτείες, τους οποίους η πρώτη κυρία θα καλέσει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν.

Σχετικές ειδήσεις