ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για να «εναρμονίσουν» τις θέσεις τους

Brexit: Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για να «εναρμονίσουν» τις θέσεις τους

Λίγο πριν τη Σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, θα συναντηθούν στο Παρίσι, προκειμένου να οργανώσουν ένα κοινό μέτωπο ενόψει Brexit.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (14/09) και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ θα «συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση (των θέσεων) Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.

Η Γαλλία και η Γερμανία -ενόψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit- έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο «αποτελεσματική».

Οι προτάσεις αυτές, συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ κι απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

Σχετικές ειδήσεις