ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ για Μπαρόζο: Είναι τίμιος άνθρωπος και φίλος μου

Γιούνκερ για Μπαρόζο: Είναι τίμιος άνθρωπος και φίλος μου

Τον προκάτοχο του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο έσπευσε να υπερασπιστεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως «έπαιξε σύμφωνα με τους κανόνες» όταν δέχτηκε να διοριστεί στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Δεν βλέπω κανένα μείζον ζήτημα σχετικά με το ότι εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Euronews ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισόν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ο προκάτοχος του επέλεξε να εργαστεί σε μια τράπεζα που είχε ενοχοποιηθεί για την οικονομική ύφεση όταν ήταν επικεφλής της Κομισιόν.

«Η Goldman Sachs ήταν ένας από τους οργανισμούς που συνέβαλαν στην οικονομικής κρίσης της περιόδου 2007 – 2009, οπότε έχουμε ερωτηματικά σχετικά με τη συγκεκριμένη τράπεζα», απάντησε ο Γιούνκερ, αποκαλώντας πάντως τον Μπαρόζο «φίλο» και «τίμιο άνθρωπο».

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν τήρησε το 18μηνο που προβλέπουν οι κανόνες της ΕΕ πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην επενδυτική τράπεζα. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας που θα ερευνήσει εάν ο Μπαρόζο παρέβη τους κανόνες της ΕΕ αποδεχόμενος μια τέτοια θέση εργασίας.

Ρoή Ειδήσεων