ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο γιατρός του Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η υγεία του είναι «σε εξαιρετική κατάσταση»

ΗΠΑ: Ο γιατρός του Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η υγεία του είναι «σε εξαιρετική κατάσταση»

Η ανακοίνωση από το στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ακολουθεί τη χθεσινοβραδινή του γιατρού της αντιπάλου του, των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ έχει «εξαιρετική υγεία», ανακοίνωσε σήμερα ο επιβλέπων ιατρός του, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα ο μεγιστάνας.

Η έκθεση, έκτασης μόλις μίας σελίδας, η οποία διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος ζυγίζει 107 κιλά, έχει ύψος 1 μέτρο και 90 εκατοστά. Επιπλέον, η χοληστερίνη του βρίσκεται στο 169, τα τριγλυκερίδιά του στο 61, η αρτηριακή του πίεση μετρήθηκε στο 11,6/7.

Στο έγγραφο προστίθεται ότι η πιο πρόσφατη κολονοσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε ήταν τον Ιούλιο του 2013 κι ήταν φυσιολογική. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα στην ακτινογραφία θώρακα τον Απρίλιο του 2016 και στο ηλεκτροκαρδιογράφημα τον Δεκέμβριο του 2014.

«Συμπερασματικά, η υγεία του Τραμπ είναι εξαιρετική» έγραψε ο ιατρός Χάρολντ Μπορντστάιν, ο ίδιος που το 2015 είχε συντάξει βιαστικά τέσσερις παραγράφους ώστε να επιβεβαιώσει ότι ο μεγιστάνας θα είναι ο πρόεδρος με την καλύτερη υγεία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση από το στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ακολουθεί εκείνη χθες το βράδυ του γιατρού της αντιπάλου του, των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, βάσει της οποίας η πρώην ΥΠΕΞ «έχει καλή υγεία και είναι ικανή να αναλάβει καθήκοντα προέδρου».

Σχετικές ειδήσεις