ΚΟΣΜΟΣ

Τα πρόσωπα υπόπτων σε γιγαντοοθόνη στο Μπέρμιγχαμ

Τα πρόσωπα υπόπτων σε γιγαντοοθόνη στο Μπέρμιγχαμ
Ένα φορτηγάκι της αστυνομίας, το οποίο έχει εγκατεστημένη στην οροφή του μια γιγαντοοθόνη, γυρνά στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ...

Ένα φορτηγάκι της αστυνομίας, το οποίο έχει εγκατεστημένη στην οροφή του μια γιγαντοοθόνη, γυρνά στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ, προβάλλοντας φωτογραφίες υπόπτων για τις ταραχές των τελευταίων ημερών.

Αυτό τον τρόπο βρήκε η αστυνομία της βρετανικής πόλης για να εντοπίσει τους ταραξίες, ποντάροντας στη «συνεργασία» των κατοίκων.

Οι περίπου 50 φωτογραφίες, που έχουν τραβηχτεί από κάμερες επιτήρησης, εκτίθενται στους κατοίκους της πόλης από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Το φορτηγάκι σταματά στα κεντρικά σημεία του Μπέρμιγχαμ. Η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία», υπογραμμίζει ο επιθεωρητής Μαρκ Ράστον στον ιστότοπο της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος διευκρινίζει πως χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση αυτή «οι τελευταίες τεχνολογίες».

Η ανταπόκριση από τους κατοίκους είναι μεγάλη, προσθέτει ο επιθεωρητής, καθώς η αστυνομία έχει δεχτεί ήδη περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Σε αυτό το κλίμα «εντοπισμού» υπόπτων έχουν συμβάλει ιδιαίτερα οι ταμπλόιντ εφημερίδες, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν πρώτες δημοσιεύσει φωτογραφίες υπόπτων με ιδιαίτερα προκλητικούς τίτλους.

Στην ίδια γραμμή και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος απέρριψε τις «ψευτοανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα» που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων ύποπτων.

Διαβάστε επίσης:

Μία σύλληψη για το θάνατο 68χρονου στο Λονδίνο