ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν «στοχοποιεί» τον Γκιουλέν από το βήμα του ΟΗΕ

Ο Ερντογάν «στοχοποιεί» τον Γκιουλέν από το βήμα του ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να βάλει στο «παιχνίδι» εναντίον του αντιπάλου του ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

«Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν άμεσα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση των υποστηρικτών του Γκιουλέν για την ίδια τους την ασφάλεια και το μέλλον των κρατών μας». Με αυτά τα λόγια ο ισχυρός άντρας της Τουρκίας κάλεσε σήμερα (20/09) τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα ενάντια στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος, απευθύνοντας έκκληση για μια άμεση εξεύρεση πολιτικής επίλυσης για την κρίση στην Συρία, δικαιολόγησε την εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι μετά την τουρκική εισβολή εγκαθιδρύθηκε η ειρήνη και ηςσταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία. Επισήμανε, βέβαια, ότι η Άγκυρα σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις