ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρά… θάλασσα η Μεσόγειος: 162 οι νεκροί πρόσφυγες από το ναυάγιο ανοιχτά της Αιγύπτου

Νεκρά… θάλασσα η Μεσόγειος: 162 οι νεκροί πρόσφυγες από το ναυάγιο ανοιχτά της Αιγύπτου

Τουλάχιστον 162 σορούς έχουν περισυλλέξει οι αρχές έως σήμερα από ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε 450 πρόσφυγες και μετανάστες και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αιγύπτου πριν από δύο ημέρες, γνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Το πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπουργκ Ράσεντ, ενός παραθαλάσσιου χωριού στο Δέλτα του Νείλου. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης και ψαράδες είπαν ότι διέσωσαν τουλάχιστον 169 ανθρώπους, ωστόσο η σύγχυση παραμένει σχετικά με το πόσοι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγκάχεντ είπε ότι 133 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από τα νερά της Μεσογείου, ενώ ο Μοχάμεντ Σουλτάν, κυβερνήτης της περιοχής Μπεχέιρα έκανε λόγο για 148.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας επισήμαναν ότι σχεδόν 600 άνθρωποι ταξίδευαν με το πλοίο. Εντούτοις ένας επιζών, οι δηλώσεις του οποίου καταγράφηκαν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι στους επιβαίνοντες είχε ειπωθεί πως περίπου 400 άνθρωποι βρίσκονταν στο πλοίο, αλλά οι διακινητές πρόσθεσαν άλλους 50, με αποτέλεσμα το πλεούμενο να αρχίσει να βυθίζεται.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία και πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στην Ιταλία. Τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 150 άτομα...

Σχετικές ειδήσεις