ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με νόμισμα που φέρει την κεφαλή του Αγίου Κωνσταντίνου στα ερείπια ιαπωνικού κάστρου (Pics)

Μυστήριο με νόμισμα που φέρει την κεφαλή του Αγίου Κωνσταντίνου στα ερείπια ιαπωνικού κάστρου (Pics)

Η πρώτη ανακάλυψη αρχαίων ρωμαϊκών αντικειμένων στην Ιαπωνία προκαλεί την έντονη αμηχανία των αρχαιολόγων που ψάχνουν για απαντήσεις ως προς το πώς τα νομίσματα κατέληξαν στην Οκινάουα της Ιαπωνίας.

Η Διεύθυνση Παιδείας της πόλης Uruma ανακοίνωσε την ανακάλυψη κάτω από τα ερείπια του Κάστρου Katsuren την τρέχουσα εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι τα νομίσματα πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τον τρίτο ή τον τέταρτο αιώνα, σύμφωνα με την ιαπωνική Asahi.

Η μόνη απάντηση που μπορούν δώσουν οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο χώρο των ανασκαφών είναι ότι κάποιοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το σημείο άφησαν τα νομίσματα ως φάρσα, καθώς οποιαδήποτε άλλη εκδοχή έχει αποκλειστεί.

Αν και τα κέρματα έχουν διαβρωθεί από την πάροδο του χρόνου, η ανάλυση με ακτίνες Χ «αποκρυπτογράφησε» τη μορφή του Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μεταξύ 306 και 337 μ.Χ., και μετέφερε την πρωτεύουσα της από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη.

Η παλαιότητα των νομισμάτων βαθαίνει το μυστήριο καθώς η κατασκευή του Κάστρου Katsuren, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, δεν ξεκίνησε τουλάχιστον μέχρι τον 13ο αιώνα.

Περαιτέρω ανασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν έξι άλλα νομίσματα που χρονολογούνται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 17ου αιώνα.

Δείτε τις φωτογραφίες των νομισμάτων στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

via GIPHY

Σχετικές ειδήσεις