ΚΟΣΜΟΣ

Δράμα δίχως τέλος στη Συρία: Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν νοσοκομεία στο Χαλέπι (videos)

Δράμα δίχως τέλος στη Συρία: Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν νοσοκομεία στο Χαλέπι (videos)

Τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες επλήγησαν σήμερα τα χαράματα από αεροπορικές επιδρομές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν προσωρινά να λειτουργήσουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει τα νοσηλευτήρια αυτά.

«Η επίθεση σημειώθηκε στις 4 το πρωί. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο τα έπληξε απ' ευθείας», δήλωσε ο Αντχάμ Σαχλούλ της ιατρικής ΜΚΟ Συρο-Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS), που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι των ανταρτών δήλωσαν πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν χερσαίες μάχες με τους αντάρτες σε διάφορα μέτωπα στο Χαλέπι, καθώς ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του επιτίθενται με την υποστήριξη των Ρώσων για να ανακαταλάβουν την πόλη.

Ανώτερος αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε πως οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται επίσης πως διεξάγουν προετοιμασίες για να εξαπολύσουν και άλλες χερσαίες επιθέσεις σε κεντρικούς τομείς της πόλης, η οποία είναι διαιρεμένη σε ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Άλλος αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ που ελέγχεται από την κυβέρνηση και βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια του Χαλεπίου.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από το Χαλέπι μετά τις νέες επιδρομές:

Σχετικές ειδήσεις