ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρές μάχες στην Υεμένη

Αιματηρές μάχες στην Υεμένη
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι- ένας στρατιωτικός και ένας πολίτης- έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες για πρώτη φορά στη Σαναά της Υεμένης...

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι- ένας στρατιωτικός και ένας πολίτης- έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες για πρώτη φορά στη Σαναά της Υεμένης ανάμεσα στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά και την Πρώτη Τεθωρακισμένη Μεραρχία.


Οι σποραδικές ανταλλαγές πυρών με βαρέα όπλα συνεχίστηκαν για περίπου τρεις ώρες μερικά χιλιόμετρα από ένα καταυλισμό διαδηλωτών στην πλατεία αλ Τάγιρ στη Σαναά, σύμφωνα με μια πηγή στην περιοχή.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Σαναά χθες καταγγέλλοντας τις επιθέσεις εναντίον πολιτών από δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στις συνοικίες Άρχαμπ και Νιχμ καθώς και στην Τάιζ.

Οι αντικαθεστωτικοί έχουν πραγματοποιήσει αρκετές πορείες στην διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, συνεχίζοντας την προσπάθειά τους να αναγκάσουν τον πρόεδρο Σάλεχ να παραιτηθεί, που άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου.