Συρία: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του «ματωμένου γάμου» στα βόρεια της χώρας

Συρία: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του «ματωμένου γάμου» στα βόρεια της χώρας

Είκοσι δύο νεκροί και τουλάχιστον 32 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα (3/10) κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στη βόρεια Συρία.

Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση σε χωριό έξω από την πόλη Χάσακα. Επρόκειτο για τον γάμο ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας συμμαχίας Αράβων και Κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Μεταξύ των νεκρών είναι και ο γαμπρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, είδα έναν άνδρα που φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο να περνάει δίπλα μου», αφηγήθηκε τραυματίας.

«Το θεώρησα πολύ περίεργο και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έγινε μια τεράστια έκρηξη. Ο κόσμος έπεσε κάτω και κατόπιν έβλεπα παντού διαμελισμένα πτώματα», πρόσθεσε.

Η Χάσακα, που ελέγχεται σχεδόν ολόκληρη από τις κουρδικές δυνάμεις, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων του ΙΚ.