ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Το αιματηρότερο 24ωρο εδώ και ένα χρόνο

Ιράκ: Το αιματηρότερο 24ωρο εδώ και ένα χρόνο
Τουλάχιστον 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στο Ιράκ, όπου σημειώθηκαν 15 επιθέσεις. Ανάμεσα στις πόλεις...

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στο Ιράκ, όπου σημειώθηκαν 15 επιθέσεις.


Ανάμεσα στις πόλεις που δέχτηκαν βομβιστικά χτυπήματα ήταν οι πόλεις Κουτ, Τικρίτ, Βαγδάτη, Τατζί, Ραμάντι και η Γιουσουφίγια. Πρόκειται για την αιματηρότερη μέρα στη χώρα εδώ και ένα χρόνο.


"Το να σκοτώνονται αθώοι Ιρανικοί και μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα (πρόκειται για το μήνα της ιερότερης θρησκευτικής γιορτής, που είναι το Ραμαζάνι), αποδεικνύει ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, δεν έχουν ούτε θρησκευτική, ούτε καν συνείδηση" δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Ναρού αλ-Μαλίκι.


Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τις επιθέσεις, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω του γενικού γραμματέα τους Μπαν Κι-μουν, ζητούν από τον ιρακινό λαό να απορρίψουν τη βία, από τους πολιτικούς "να εργαστούν για εθνικό διάλογο σχετικά με την ειρήνευση στην περιοχή και, φυσικά, καταδικάζει κάθε είδους επιθέσεων.