ΚΟΣΜΟΣ

Νέα διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Νέα διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα
Μετά την πετρελαιοκηλίδα περίπου 216 τόνων πετρελαίου, που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Θάλασσα σήμερα εντοπίστηκε νέα διαρροή...

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα από αγωγό ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα ,ανακοίνωσε πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell, ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη.


Το Ρόιτερς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή.

Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόνοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ο Σέιλι δήλωσε ότι η Shell πιστεύει ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει δεν θα φθάσει στις ακτές.