ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Στην Ευρώπη θέλει λιτότητα, στη Γερμανία μειώνει τους φόρους

Σόιμπλε: Στην Ευρώπη θέλει λιτότητα, στη Γερμανία μειώνει τους φόρους

Μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προωθεί στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών που κουνάει το δάχτυλο σε όλη την Ευρώπη υπέρ της σκληρής λιτότητας, σχεδιάζει να προωθήσει μειώσεις φόρων κατ’ έτος για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό για το ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του για τη φορολογία στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη Χάντελσμπλατ, η οποία επικαλείται ένα ανώτερο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση», κατά την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μειώσεις των φόρων πιθανόν θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς η κεντροδεξιά Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του Σόιμπλε έχει καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ρoή Ειδήσεων